Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка P1178 / P1177

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
    БОШ 0281002180

По тоя номер в интернет излиза че е за опел

Обадих си в Киров - викат че дебитомера трябвало да бъде 0281002309...
    Тъкмо и аз тва щях да ти казвам. Току що проверих. Много малко въздух ти отчита. Ако можеш да направиш клипче с не колкото въздух влиза, а какво напрежение дава.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Както ти казвах веднъж... как да се довериш на сервиз...

Кажи ми кои параметри трябва да задам?
      Да ходя ли да им вдигам скандал се питам....

Comment

А дебитомера май требе да е 019или бъркам
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Както ти казвах веднъж... как да се довериш на сервиз...

Кажи ми кои параметри трябва да задам?
          Да ходя ли да им вдигам скандал се питам....
          Незнам какви са работните характеристики на този дебитомер. За това дай да четеш MAF Voltage да видим какво напрежение дава.

Comment

Не мога да намеря такъв сензор...
            И в unidiag-a няма ( явно аз не го намирам просто )

http://www.youtube.com/watch?v=KtRDDc8PtKM - това са данните от unidiag- air flow

Като чета из нета , май на 7000об/м трябва да е над 400кг/ч. Това ли е вярната стойност?
            Ламбдата как е?
            Last edited by cyberhill; d.m.y г., 13:57.

Comment

Не мога да намеря такъв сензор...
              И в unidiag-a няма ( явно аз не го намирам просто )

http://www.youtube.com/watch?v=KtRDDc8PtKM - това са данните от unidiag- air flow

Като чета из нета , май на 7000об/м трябва да е над 400кг/ч. Това ли е вярната стойност?
              Ламбдата как е?
              Алфадиаг-а има възможност да показва волтажа на дебитомера. Не кг/ч, а напрежение(волтове). Тези стойности не са добри и явно този дебитомер не може да работи адекватно на твоята кола. Ламбдата във високите обороти просто умира, но това не е нейн проблем. Не мога да разбера почти нищо от клипчетата които даваш. То тъкмо излезе нещо да се види и клипа свършва.

Не става така да се прави диагностика.

Comment

постоянно ме дропва....тъкмо почне да записва и край... утре пак ще ровичкам настройките да видим.
                А просто не мога да намеря сензора който мери волтажа....

Comment

постоянно ме дропва....тъкмо почне да записва и край... утре пак ще ровичкам настройките да видим.
                  А просто не мога да намеря сензора който мери волтажа....
                  Air Flow Voltage и беше... не помня точно.

Comment

Няма такова.... . Пак ще търся на ред , ама първо отивам да правя панаири в сервиза в който ми сменяха дебитомера....

@spe4elist-а каза че 309 е за моята кола , както и в магазина в който се обаждах.
                    Т.е. онези в сервиза са ме метнали яко.... а и стария не ми върнаха ( аз съм си виновен за това де... от бързане... )

Comment

При 309 и при 180 дебитомер - абсолютна идентичност на данните. Единия достига до 420 , другия до 400кг/ч
                      В БОШ били заменили 309 с 180 , но все пак чакаме отговор от БОШ за грешката...
                      Общо взето дойдохме в изходно положение....
                      бтв... и стария ми върнаха....

Comment

...

В кой Бош става това?

Comment

При 309 и при 180 дебитомер - абсолютна идентичност на данните. Единия достига до 420 , другия до 400кг/ч
                          Общо взето дойдохме в изходно положение....
                          бтв... и стария ми върнаха....
                          Не гледай кой дебитомер до колко въздух отчита. Волтажа при който го отчита е различен. Да речем 400 кг/ч при двата дебитомера се отчитат при ралично напрежение. ЕКУ-то е програмирано така, че да изчислява въздуха по напрежението с точния дебитомер. Ако сложиш друг, който също да има способноста да измери 400 кг/ч въздух, но да ги измерва при ралично от на оригиналния дебитомер напрежение, то няма да ти върши работа.

Незнам дали обясних ясно. Дано си ме разбрал.

Comment

Разбрах те перфектно. Много благодаря даже за обрзователния курс
                            Ми чакам да се обадят от сервиза , много сериозно приеха проблема....
                            Днес не ми се занимава вече , но утре ще търся волтажа в алфадиаг. Пък и другия дебитомер е при мен. Слагах и него , върви перфектно, но пък с него имах проблем със студения старт преди... абе въобще смотана работа.

Ако случайно някой знае как точно се казва тоя пуст сензор за волтажа в алфадиаг ще съм му много благодарен!

Comment

Добре бе,аз не разбрах,колата ти ЦФ2 или ЦФ3 е?????Защото ако колата ти е ЦФ2 определено твоят дебитомер е 019
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                Добре бе,аз не разбрах,колата ти ЦФ2 или ЦФ3 е?????Защото ако колата ти е ЦФ2 определено твоят дебитомер е 019
                                ЦФ3 е.

Comment

Working...
                                X